Hur ser det ut idag?


Hurdetserutidag


Hösten 2011 kom bostadsbolag Poseidon och Göteborgs Katthjälp överens om att inleda ett samarbete för att hjälpa katterna på ett humant och långsiktigt sätt genom den s.k. Trap Neuter Return metoden (TNR): katterna fångas in, tama katter och kattungar omplaceras, förvildade individer (som mår dåligt av att leva nära inpå människor) återplaceras efter kastrering och får skydd, mat och daglig tillsyn av volontärer så länge de lever. På det viset stabiliserar man i första hand beståndet för att sedan låta det minska genom naturlig avgång. Kastrerade katter har en mycket bättre hälsa än okastrerade och man slipper även oönskade kattungar. Läs mer om metoden här. 


I april 2012 var redan 60 katter kastrerade varav ett 20 tal omplacerades till goda hem. Isolerade katthus har byggts till de kvarvarande katterna vilka dagligen får mat och tillsyn. I skrivande stund fortgår infånging av de katterna som ännu inte har kastrerats. Att projektet redan nu har haft effekt märker man genom att inga anmälningar om kattungar eller sjuka katter har kommit in. Vi räknar dock med att det under 2012 kommer att födas några kullar då vi inte har hunnit kastrera samtliga katter. Kattungarna kommer självklart tas omhand varefter honkatterna kommer att kastreras.

Sensommar 2012 hade enbart en hona född en kul kattunger. Både mamman och ungarna togs omhand.Engagera dig!

Du kan på flera enkla sätt själv hjälpa till med att Backakatterna har det bra.

Läs mer om hur du kan hjälpa här.

Projektet Backakatterna. Ett samarbete mellan

Poseidon
Göteborgskatthjälp


Funderingar?

Har du frågor? Maila oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vi finns i BoButiken!

Är du hyresgäst hos Poseidon i Backa Röd så är Poseidons distriktskontor på Hjalmar Bergmans Gata 8 kontaktpunkten vad gäller frågor om katterna och projektet. Göteborgs Katthjälp kommer ibland att finnas på kontoret också. Aktuella dagar och tider läggs in här. 

Engagera dig!

Du kan på flera enkla sätt själv hjälpa till med att Backakatterna har det bra.
Läs mer om hur du kan hjälpa här


Facebook

Trap Neuter Return!

Trap Neuter Return är den enda humana och långsiktiga metod som  i första hand stabiliserar och sedan minskar antalet förvildade katter. 

Vill du veta hur? Läs mer här!

Funderingar?

info @ goteborgskatthjalp.com.

Go to Top